Op ontdekking in Bologna

Onze zomervakantie is altijd een mix van stad, natuur en strand. Dat we naar Italië zouden gaan was snel duidelijk. Bologna paste perfect in onze reis richting de Toscaanse kust. Na wat surfen op het web en het lezen van diverse blogs werd ik steeds enthousiaster. 

Bologna is een bruisende studentenstad. Prachtige pleinen. Mooie arcades en heerlijke restaurants. Groot genoeg om het in een paar dagen te ontdekken. En niet zo toeristisch en druk als Florence, Milaan of Rome. 

Bologna. BtheTravelSurfer

In het hart van Bologna, achter de Santa Stefano basiliek en z’n prachtige piazza. Verbleven wij in Borgonuovo Appartements. Wij vinden het met kinderen praktischer om in een appartement te verblijven. De hele dag zijn we op stap, op ontdekking in de stad. We lopen aardig wat kilometers. Op zoek naar een ijssallon, leuke winkeltjes, mooie pleinen en indrukwekkende kerken. We drinken een espresso en gaan ergens heerlijk lunchen. Aan het einde van de dag zijn Vince en Izzy er wel klaar mee en willen ze lekker chillen op de bank met een iPad. We maken dan een lekkere pasta, trekken een fles wijn open en gaan dan lekker in de tuin of op het terras zitten. Zo genieten we samen van een stad.

Bologna. BtheTravelSurfer

Toen wij in Bologna waren, was er een openluchtbioscoop op Piazza Magiore. Zo ontzettend gaaf om op een warme zomeravond naar een film te kijken op een prachtig plein. Het was een klassieke Italiaanse film, Engels ondertiteld. Een echt avontuur om onder de sterrenhemel naar een film te kijken. 

 

Aan het Piazzo Magiore heb je de fontein van Neptunes. Een prachtige fontein. Vince en Izzy keken hun ogen uit, want het water komt uit de borsten van de zeemeerminnen. Dit vonden zij hilarisch.

.

Fontein van Neptunus. BtheTravelSurfer

Een bijnaam van Bologna is La Grassa, de Vette. De buik van Italië. De regio Emiglia-Romagna staat bekend om zijn culinaire historie. De mortadella uit Bologna. De Parma ham uit Parma. Balsamico uit Modena. Wie is er niet groot geworden met Pasta Bolognese. Je kan op de menukaart lang zoeken, want in Italië heet het Tagliatelle al Ragù.

De wijk Quadrilatero is de culinaire wijk. Verschillende delicatessen winkels en traiteurs. Koffiebarretjes en restaurants. Van de smakelijke geuren en de rijkelijk gevulde vitrines krijg je trek. Naar een terras hoef je niet lang te zoeken en met een vino bianco en een tagliere konden we de beentjes even laten rusten. Een tagliere is een plankje met stukjes piadini, Italiaanse vleeswaren en kaas. Ik weet niet wat jouw ervaring is, maar meestal vinden Vince en Izzy het te lang duren op een terras. Robert en ik hadden ons voorbereid. We hebben ze eerst kennis laten maken met de lokale McDonalds. Daarna konden wij heerlijk op het terras zitten. Wij met een vino bianco en zij op ontdekking door de straat. Want een andere bijnaam van Bologna is La Turrita, stad van de torens. Ideaal, want vanaf het terras konden wij een toren zien en we hadden afgesproken dat ze niet verder dan die toren mochten lopen. 

Bologna McDonalds

Bologna McDonalds

Torre Azzoguidi

Torre Azzoguidi

Tagliere

Tagliere

Quadrilatero

Quadrilatero

Je ziet er nu niks meer van, maar 500 jaar geleden was Bologna een stad met kanalen en grachten. Aan de Via Piella kan je nog een stukje zien van hoe het er toen zou hebben uitgezien. Een heel instagramwaardig plekje is de Finistrella di Via Piella. In een rode muur zit een klein luikje met uitzicht op de gracht. Wij hadden niet het geduld om in de rij te gaan staan en bovendien heb je vanaf de andere kant, bij het ijzeren hek ook een prachtig uitzicht over Canale delle Moline.

Via Piella. BtheTravelSurfer

Zoals je leest is er genoeg te ontdekken in Bologna. Met of zonder kinderen is Bologna een heerlijke stad voor een cityttrip. Voor de 10 tips “doen in Bologna” kijk dan hier

Basillica di San Petronio. BtheTravelSurfer
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x