Henschotermeer

Het Henschotermeer is een stukje paradijs in de Provincie Utrecht. Een wit zandstrand, helderblauw water met groene dennenbomen in plaats van tropische palmbomen. Middenin de bossen van de Utrechtse Heuvelrug ligt dit prachtige meer. In de zomer is het een heerlijke plek om te relaxen in de zon of een verkoelende duik te nemen in het meer. Het Henschotermeer loopt geleidelijk af en is op het diepste punt 2.20. Er zijn diverse houten speeltoestellen, waaronder een klim en klauter schip. 

Henschotermeer

Weekendje weg

Ik verbleef een weekend op Europarcs de Utrechtse Heuvelrug. Wil je daar meer over weten? Kijk dan hier

Vince en Izzy gingen met Opa en Oma een weekend weg en ik had 2 opties. Of we pakken onze koffer in en gaan een weekendje, last minute, weg of thuis blijven opruimen, klussen, schoonmaken en wasjes draaien. Welke optie denk jij dat het is geworden?

Utrechtse Heuvelrug

Wandelen om het Henschotermeer

Zondagmiddag in Januari en de weergoden waren ons gunstig gezind. Heerlijke vrieskou, winters zonnetje, blauwe lucht en prachtige witte wolken. Eind van de middag zouden we weer richting huis rijden, maar eerst nog een wandeling om het Henschotermeer. De wandeling om het meer is 2,5 kilometer lang en je kijkt je ogen uit, zo prachtig ligt het Henschotermeer erbij. 

Henschotermeer
Henschotermeer

In het midden van het meer ligt een eilandje die verbonden is met 2 houten loopbruggen. Zo kan je de wandeling met een extra lusje verlengen via het eilandje. Bij het Oude Standhuis kan je terecht voor een koffie of thee met iets lekkers of voor de stevigere trek een verse pannenkoek, verschillende soorten wraps of een kipburger. Een wijntje met een borrelplank of warme nacho’s kan natuurlijk ook. Wij hadden alleen tijd voor To go en hadden nog geen fatsoenlijke koffie op, maar bij het Oude Strandhuis is hij heerlijk.

Henschotermeer

Praktische informatie

Van 01 april t/m 30 september heb je een toegangsticket nodig voor het Henschotermeer. Deze is online hier te bestellen. Het tarief is 3,25 € p.p.

Kom je met de auto dan is er een parkeertarief van 3,-€ per uur. Een dagticket is 10,-€.  Als je een dagticket online aanschaft, dan ben je verzekerd van een plek. Doormiddel van je kenteken reserveren ze een plek voor jou.

Rondom het meer zijn er voldoende fietsenstallingen en zijn er voldoende toiletgebouwen.

Het Henschotermeer is geopend van 8:30 tot zonsondergang.

Wil jij er een heerlijk weekendje weg van maken?

Voor een verblijf in een natuurhuisje dicht bij het Henschotermeer, kijk dan hier

BtheTravelsurfer

Brenda

Hi, Ik ben Brenda van BtheTravelSurfer.

Verdwaal je regelmatig in de jungle van het internet op zoek naar een unieke reisbeleving?
Is het aanbod in reisbestemmingen soms gewoon te veel?
Uren surfen op het internet en je kan maar niet kiezen welk bijzonder plekje je wilt bezoeken?

Laat mij voor je zoeken en bespaar je uren doelloos surfen op zoek naar jouw unieke reisbeleving.

Zoeken doe ik, boeken doe jij.

brenda@bthetravelsurfer.nl

Bel Mij

+31 (0) 6 24521350

Op deze site zijn affiliate linkjes toegevoegd. Jou kost het niks, maar boek jij een verblijf, via de link op mijn site, dan verdien ik er iets mee.

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x