Slapen in een Boomhut

Is het voor jou ook een langgekoesterde droom om te slapen in een boomhut?
Cabanes Chartreuse Insolite is een te gekke boomhut.
In the middle of nowhere en een prachtig uitzicht op de bergen.

Boomhut Frankrijk personal travel planner
Boomhut Chartreuse
Boomhut Chartreuse diner

Het begon met het idee dat het mij wel leuk leek om in een boomhut te slapen. Op het internet blijf ik surfen totdat ik de perfecte locatie heb. Het moet allemaal passen in ons reisschema en budget. 

De Chartreuse

De Chartreuse was voor ons een nog onbekend gebied. De stad Grenoble kennen we van de route naar de wintersportgebieden, maar het is een ontzettend mooie stad om in de zomer te ontdekken. Wandel en trailroutes starten vanaf de boomhut.
Voor Robert meteen een let’s go, want hij is een fanatieke hardloper, loopt graag off road en helemaal in het gebied waar het trailrunnen is begonnen.

Trailrun Chartreuse

De Boomhut

De boomhut heeft een heerlijk terras met een zitje. Een ruime badkamer met een wastafel, douche en een normaal toilet. In veel boomhutten vind je een droog- of composttoilet. Klinkt minder aantrekkelijk dan dat het daadwerkelijk is, maar toch waren we blij met een normaal toilet.
In een nis is een ruim 2 persoonsbed gemaakt en er zijn 2 slaapplekken te creëren van de bank.
Een klein eettafeltje voor 4 personen en een keukentje. Geen fornuis aanwezig, maar wel een koelkastje, een waterkoker en koffiezetapparaat.
Een salade is zo gemaakt en Vince en Izzy eten graag instant noodles. 

Tip, neem niet een grote koffer mee. 3 overnachtingen hadden wij  in de boomhut en ik had niet helemaal efficiënt de kleding ingepakt. Met een iets te grote koffer klom Robert de steile trap omhoog. Omdat we niet naast de boomhut konden parkeren moesten we we ook een korte steile klim omhoog, met de te zware koffer.
Okay er was wat gemopper, maar eenmaal gesetteld met een ondergaande zon, een wijntje en een biertje, ben je toch al het zweten vergeten.

Grenoble

In de winter is de Chartreuse een skigebied in de zomer een wandel-, trailrun- en fietsgebied. Hoge bergen met rotsachtige toppen een groen en bosrijk dal met riviertjes en watervallen. Kleine sfeervolle karakteristiek franse dorpjes en Grenoble als grootste stad in het gebied.

Grenoble, Alpes Metropole oftewel, de hoofdstad van de Alpen. Een mooie historische binnenstad met gezellige pleintjes en leuke boetiekjes. De kabelbaan, the Bubbles, brengt je naar Fort de la Bastille op 500 meter hoogte. Prachtig uitzicht over Grenoble en de bergen. Bij helder weer is de Mont Blanc zelfs te zien.
In het fort heb je een heel gaaf klimparcours, Acrobastille. Helaas gesloten toen wij er waren. Die bewaren we voor een volgende keer.

De Chartreuse is echt een fantastische, unieke reisbestemming. Weg van de massa.  

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x