Weekend op de Veluwe

Je kent het vast wel, een agenda vol met verjaardagen en andere afspraken of verplichtingen, je staat altijd aan en om gezellig bij te kletsen schiet er vaak bij in. Zo is het idee geboren dat jaarlijks het eerste weekend van september een Zussenweeken te houden, geen excuus, we gaan!! Een weekend bijkletsen, ongestoord winkelen en eten, genieten van de natuur en een beetje actief.

Ermelosche Heide

Zussenweekend

Wij zijn met z’n drieën, ik ben de oudste, Grace de middelste en Cynthia de jongste. In 2020 was het vanwege Covid-19 spannend of we wel een weekend weg konden. Net voor de zomer kwamen de versoepelingen en hebben we de knoop doorgehakt. Zussenweekend gaat door en we gaan naar de Veluwe. Een huisje lekker in de natuur en weg van de massa.

Zussenweekend Veluwe

Bungalowpark Kastelenhof

Dichtbij Garderen, in Ermelo vond ik een kleinschalige bungalowpark. Rustig gelegen en middenin de natuur. 22 bungalows op ruime plekken met veel privacy. Elke bungalow is uniek. 
Bungalowpark Kastelenhof is autovrij en zeer kindvriendelijk. Heerlijk ravotten in de natuur, hutten bouwen en op avontuur in het bos. Op warme zomerdagen is het heerlijk spelen en afkoelen in het spetterpark. In het Binnenhof kan je spelen als het regent. Er staat een voetbaltafel, zandbak, blokken en een televisie. Maar goed, wij zijn zonder kinderen en dat was wel even heerlijk zeg. Ze zijn hartstikke lief, maar een lockdown en thuisscholing is best pittig

Bungalowpark Kastelenhof
Bungalow Keppel

Bungalow Kasteel Keppel

Wij verbleven in Kasteel Keppel. Een ruime bungalow met een open keuken en een gezellige eethoek. Een knusse zithoek, 2 slaapkamers met elk 2 een-persoons bedden, een ruime badkamer met douche en een apart toilet. Openslaande deuren naar het terras, waar je een prachtig uitzicht hebt en kan genieten van de natuur, de rust en de vogels die je hoort fluiten.

Speulderbos

Speulderbos

Vanuit Bungalowpark Kastelenhof wandel je direct het Speulderbos in, één van de mooiste bossen van Nederland. Misschien wel een beetje een magisch bos. Magisch mooi in ieder geval. De bijnaam van het bos is “het bos van de dansende bomen”. De bijnaam heeft het Speulderbos te danken aan zijn kromme en scheve bomen die lijken te dansen. De mooie rechte bomen werden gekapt voor de houtindustrie en zo ontstond het magische Speulderbos. Prachtig als in de herfst de zon laag staat en door de bomen schijnt. Benieuwd naar onze wandelingen? Deze vind je hier.

Ermelosche Heide

Ermelosche Heide

Bungalowpark Kastelenhof heeft fietsen te huur. Op zaterdag pakten we de fiets en gingen we richting de Ermelosche Heide. In de nazomer, ongeveer van half augustus tot half september, staat de Heide of Hei in bloei en kleurt hij prachtige paars. Een prachtig natuurgebied van 350 hectare groot gelegen tussen het kleinste stad van Nederland, Staverden en het dorp Ermelo.

 

Overnachten

Ben jij op zoek naar een heerlijk huisje op de Veluwe in denatuur? Kijk dan bij

BtheTravelsurfer

Brenda

Hi, Ik ben Brenda van BtheTravelSurfer.

Verdwaal je regelmatig in de jungle van het internet op zoek naar een unieke reisbeleving?
Is het aanbod in reisbestemmingen soms gewoon te veel?
Uren surfen op het internet en je kan maar niet kiezen welk bijzonder plekje je wilt bezoeken?

Laat mij voor je zoeken en bespaar je uren doelloos surfen op zoek naar jouw unieke reisbeleving.

Zoeken doe ik, boeken doe jij.

brenda@bthetravelsurfer.nl

Bel Mij

+31 (0) 6 24521350

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x